03/04/2018 - Εθνική Ομάδα Davis Cup : Πρώτος αντίπαλος η Ανδόρρα

Η Εθνική ομάδα Davis Cup αντιμετωπίζει την Μεγάλη Τετάρτη στις 11.00 το πρωί την Ανδόρρα, στον πρώτο της αγώνα στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για την Ευρωπαϊκής Ζώνης Group III που διεξάγονται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από 4-7 Απριλίου. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ.Τρίτης, κληρώθηκε να αγωνιστεί στο δεύτερο γκρουπ έχοντας ως αντιπάλους τις ομάδες του Μονακό (επικεφαλής), Ανδόρρας και Σαν Μαρίνο.
 
Την Εθνική ομάδα αποτελούν οι αντισφαιριστές Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος και Νικόλας Κάμπελ. Ο κάπτεν της ομάδας θα είναι ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου. Στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση αρχικά της πρώτης θέσης στον όμιλο και στη συνέχεια, η νίκη στον τελικό του Μ.Σαββάτου όπου θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του άλλου ομίλου, με έπαθλο το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στην Ευρωαφρικανική Ζώνη Group II.
 
«Η κλήρωση μπορεί να χαραχτηριστεί ικανοποιητική, αφού αποφύγαμε την γηπεδούχο Βουλγαρία που θα ήταν επικεφαλής κάποιου ομίλου. Έτσι αν την βρούμε μπροστά μας θα είναι μόνο στον τελικό. Με τις άλλες ομάδες θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερα, αλλά αν παίξουμε το Τένις που μπορούμε, έχουμε αρκετές πιθανότητες. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα και οι αντισφαιριστές μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση» σχολίασε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου λίγη ώρα μετά την κλήρωση.
 
Με βάση την κατάταξη των αντισφαιριστών μας, το Νο1 της κυπριακής ομάδας είναι ο Μενέλαος Ευσταθίου και Νο2 ο Πέτρος Χρυσοχός, αφού υπολογίστηκαν οι βαθμολογίες της μέρας που δηλώθηκε η ομάδα και όχι η υφιστάμενη της Παγκόσμιας κατάταξης. Κάτι που θα αλλάξει και τη σειρά που θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους αντισφαιριστές της κάθε χώρας, εφόσον τελικά επιλέγονται οι δύο αυτοί αντισφαιριστές για να αγωνιστούν στα Μονά.
 
Οι τρεις αγώνες κάθε αναμέτρησης (δύο μονά, και διπλό) θα κρίνονται με σύστημα «best-of-three» σετς, και οι δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα διεξαχθούν με σύστημα «round robin» (όλοι εναντίον όλων).
 
Τον άλλο όμιλο απαρτίζουν οι ομάδες της Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ, Ισλανδία, και Αλβανίας. Ο πρώτος του κάθε ομίλου θα παίξει στον τελικό του Μ.Σαββάτου 7 Απριλίου, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο ανόδου.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
3 Απριλίου 2018