07/03/2018 - «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ» : Το Αριστείο της ΟΑΚ στον Φίλιο Χριστοδούλου

Κορυφαίος Αντισφαιριστής 2017 ο Μενέλαος Ευσταθίου 
 
Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), στην παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στο “Lemon Park” την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, και των Πρωταθλητών Ομίλων Αντισφαίρισης για το 2017. 
 
Καθολική αποδοχή του έργου του Φίλιου Χριστοδούλου
Σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης, η βράβευση με το Αριστείο της ΟΑΚ του Φίλιου Χριστοδούλου, ο οποίος το 2017 αποχώρησε από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ ύστερα από 35 συναπτά έτη. Όπως αναφέρθηκε από όλους τους ομιλητές, το όνομα του είναι ταυτόσημο με την ανάπτυξη του Κυπριακού Τένις τα τελευταία 50 χρόνια. Οι κύριοι τομείς με τους οποίους συνδέθηκε άρρηκτα, είναι η ανάδειξη αθλητών υψηλού επιπέδου, η μαζικοποίηση του αθλήματος, η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Τένις, η χρηστή διοίκηση και η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση της ΟΑΚ. Πέραν της βράβευσης, σύμφωνα με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΟΑΚ ο κ. Φίλιος  Χριστοδούλου ανακηρύχτηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ. Την παρουσίαση της διαδρομής του Φίλιου Χριστοδούλου έκανε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, και νυν Αντιπρόεδρος Λευτέρης Τρίαρος, ενώ προβλήθηκε περιληπτικό πεντάλεπτο οπτικοακουστικό υλικό από τους σημαντικότερους σταθμούς και δράσεις του Φίλιου Χριστοδούλου, κατά την παραμονή του την περίοδο 1982-2017 στην Προεδρία της ΟΑΚ.
 
Στην αντιφώνηση του ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη για την αναγνώριση που έτυχε από την ίδια την Ομοσπονδία την οποία υπηρέτησε, με την απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης του Αριστείου της ΟΑΚ σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής : «Εργάστηκα εντατικά για πέντε δεκαετίες με πολλή αγάπη και αφοσίωση, χωρίς να αναμένω οποιαδήποτε ανταμοιβή, αλλά για να αναπτύξουμε το τένις, μαζί με τους φίλους συνεργάτες μου στο επίπεδο που του αξίζει, πράγμα για το οποίο έχω την πεποίθηση ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό».
 
Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς στην ομιλία του πέραν των όσων είπε για τον τέως Πρόεδρο, αναφέρθηκε στην σημασία των όσων προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία, πέραν των αγωνιστικών επιτυχίων και προέβη σε απολογισμό του έργου και των αποτελεσμάτων της Ομοσπονδίας για το 2017.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ)  Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Δημήτρης Λεοντής και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης κα Κάλλη Χατζηιωσήφ. 
 
Κορυφαίος ο Μενέλαος Ευσταθίου
Κορυφαίος Αντισφαιριστής για το 2017 αναδείχτηκε ο Μενέλος Ευσταθίου, κορυφαίος Έφηβος ο Ελευθέριος Νέος και Κορυφαία Νεάνιδα η Ελένη Λουκά.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικό δίπλωμα της ΟΑΚ και δόθηκαν τα χρηματικά βραβεία στους «Αριστείς Αθλητές 2017», με βάση το Ενιαίο Σχέδιο Κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ, οι τέσσερις κορυφαίοι αντισφαιρισιστές ανά ηλικιακή κατηγορία για την περασμένη χρονιά. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία σε 10 ηλικιακές κατηγορίες (Ανδρών /Γυναικών). Το βραβείο Εφήβων/Νεανίδων 12-18 ετών που ήταν δύο εισιτήρια εισόδου Wimbledon (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας) κέρδισε η Ελένη Μακρίδη.  
 
«Προπονητής της χρονιάς» αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ηροδότου, προπονητής μεταξύ άλλων των Μενέλαου Ευσταθίου, Νίκολας Κάμπελ, και Ελένης Λουκά. 
 
Το βραβεία ήθους, απένειμε ο Πρεσβευτής Fair Play Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Το μοιράστηκαν οι Ελευθέριος Νέος και Πόλυς Κουρσάρος. Αμφότεροι κατά τη διάρκεια πρωταθλημάτων της ΟΑΚ, διόρθωσαν λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών οι οποίες αρχικά δόθηκαν υπέρ τους, σε καθοριστικά σημεία για την εξέλιξη του αγώνα. μοιράστηκαν από κοινού 
 
Πρωταθλητής Όμιλος του «Αγρός Διασωματειακού Πρωταθλήματος αναδείχτηκε ο Ο.Α. Λευκωσίας Φίλτ Κλαπ,  και Δευτεραθλητής ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Ηροδότου.
 
Τιμήθηκαν επίσης οι αθλητές και οι προπονητές τους, οι οποίοι στελέχωσαν τις Εθνικές Ομάδες που συμμετείχαν στους ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο (Ραλούκα Σερμπάν, Μαρία Σιοπαχά, Ελευθέριος Νέος και Μενέλαος Ευσταθίου) και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στις Μπαχάμες (Ελίζα Ομήρου και Ελευθέριος Νέος). Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους ομιλητές, ότι όλοι οι αθλητές πέτυχαν να κατακτήσουν τουλάχιστον ένα μετάλλιο κατά την παρουσία τους στους αγώνες. Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι αθλητές του Beach Tennis.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι κορυφαίοι βετεράνοι πρωταθλητές των ηλικιακών κατηγοριών από 35 χρονών και άνω, όπως επίσης και ομάδα βετεράνων αθλητών άνω των 80 ετών για την προσφορά τους στο άθλημα σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και ευχάριστη στιγμή της βραδυάς. 
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Επιτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, αξιωματούχοι της ΚΟΕ και του ΚΟΑ, τα Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ, εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι κομμάτων, και συγγενείς και φίλοι όλων των βραβευθέντων. Η όλη εκδήλωση, η οποία χορηγήθηκε από το «Lemon Park», ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς όλους τους παρευρισκομένους.
 
Ακολουθεί ο Πίνακας με όλες τις βραβεύσεις :
 
Βραβεύσεις ΟΑΚ 2017
«Αριστείο ΟΑΚ» : Φίλιος Χριστοδούλου
«Αντισφαιριστής της Χρονιάς»: Μενέλαος Ευσταθίου
«Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής» : Ελευθέριος Νέος
«Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια» : Ελένη Λουκά
Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) 2017 : Απονέμεται εξίσου στους Ελευθέριο Νέο και Πόλυ Κουρσάρο. 
«Καλύτερος Προπονητής της Χρονιάς» : Δημήτρης Ηροδότου 
Ομάδα Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων : Ελίζα Ομήρου (προπονητής Φώτος Καλλίας)
Ελευθέριος Νέος (προπονητής Ciprian Marian Melecciu), Luca Ceccatelli (συνοδός της Ομάδας Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων)
Ομάδα ΑΜΚΕ : Raluca Serban (προπονητής Γιάννος Χατζηγεωργίου) , Μαρία Σιοπαχά (προπονητής Νικόλας Κωνσταντίνου ο οποίος ήταν ο συνοδός της αποστολής στους ΑΜΚΕ), Ελευθέριος Νέος (προπονητής Ciprian Marian Melecciu), Μενέλαος Ευσταθίου (προπονητής Δημήτρης Ηροδότου) 
 
Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία :
Ανδρών : 1.Μάρκος Παγδατής, 2.Μενέλαος Ευσταθίου 3.Ελευθέριος Νέος 4.Thomas Bod
Εφήβων U18 : 1.Μενέλαος Ευσταθίου, 2.Ελευθέριος Νέος 3.Νικόλας Κάμπελ 4.Στέφανος Σάββα
Αγοριών U16 : 1.Σέργιος Κύζας, 2.Στέφανος Σάββα, 3.Matija Matic, 4.Βλαδίμηρος Αδάμου
Αγοριών U14 : 1.Κωνσταντίνος Κοσιής, 2.Φώτος Φωτιάδης, 3.Ξενοφών Νεοφύτου, 4.Στυλιανός Χριστοδούλου
Αγοριών  U12 : 1.Αντρέας Τίμινης, 2.Στυλιανός Παπαμιχαήλ, 3.Αντρέας Πανταζής, 4.Θεόδωρος Ρούσος
Γυναικών: 1.Ελένη Λουκά, 2.Ελένη Μακρίδου, 3.Λυγία Χριστοδούλου, 4.Άνθια Παναγιώτου
Νεανίδων U18:  1.Ελένη Λουκά, 2.Ελένη Μακρίδη, 3.Φλωρεντία Χ”Γεωργίου, 4.Άνθια Παναγιώτου
Κοριτσών U16: 1.Ελένη Λουκά, 2.Μαρία Κωνσταντίνου, 3.Meril Sonakin, 4.Χριστίνα Στυλιανίδη 
Κοριτσιών U14: 1.Μαρία Κωνσταντίνου, 2.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 3.Meril Sonakin, 4.Δάφνη Κουτσόφτα
Κοριτσιών U12 : 1.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 2.Μαρίνα Μπαμπαλιούτα, 3.Tansel Chic, 4.Άννα Δεμιρτζή
 
Βραβείο Εφήβων-Νεανίδων U12-U18 : Δύο εισιτήρια εισόδου Wimbledon (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας): Ελένη Μακρίδη  
 
«ΑΓΡΟΣ Διασωματειακό Πρωτάθλημα» : 1. Πρωταθλητής:  Ο.Α. Λευκωσίας Φίλτ Κλαπ, 2. Δευτεραθλητής:  Όμιλος Αντισφαιρίσεως Ηροδότου
 
Τιμητική διάκριση βετεράνων αντισφαιριστών άνω των 80 ετών:
Μιχαλάκης Ιωαννίδης, Γιάννης Λεοντής, Παναγιώτης Νεοφύτου, Μιχαλάκης, Κολοκασίδης, Γεώργιος Χατζηπαναγή, Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, Λούης Γεωργιάδης, Δώρος Ιερόπουλος, Στάθης Παπαδάκης, Μάρω Ανδρονίκου, Σάρα Δρουσιώτου, Ινώ Ζαχαριάδου
 
Κατηγορίες Seniors : 
Άνδρών : Samioglu Ozgu (+35), Σπύρος Χαραλάμπους (+40), Γιάννος Ιωαννίδης (+45), Νίκος Τίκης (+50), Μάριος Πέτρου (+55), Haig Ashdjian (+65). Γυναικών : Monica Awad (+35), Uzunoglu Ipek (+45), Ελένη Πηλαβά (+55)
 
Beach Tennis : Ανδρών : 1. Κρίστοφερ Κουτρουζάς + Πέτρος Παγδατής. 2. Χρίστος Βωνιάτης +Ντην Γεωργίου Γυναίκες : 1. Jelena Zoric +Mihaela Ηoriceanu, 2. Ελεωνόρα Ξενοφώντος + Στέφανη Οικονομίδου
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
7 Μαρτίου 2018