02/11/2017 - Αυλαία στο Eleon Tennis Club TE-U16 Ο Μ. Μάτιτς στον τελικό των Αγοριών

Αυλαία στο Eleon Tennis Club TE-U16
Ο Ματία Μάτιτς διεκδικεί τον τίτλο στον τελικό των Αγοριών
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών στα Μονά και στα Διπλά, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Eleon Tennis Club TEU16, Grade 3, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Λευκωσία. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με τη διεξαγωγή των προκριματικών και στη συνέχεια σχηματίστηκαν ταμπλό των «32» στα Μονά και των «16» στα Διπλά. 
 
Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τους τέσσερις τελικούς σε όλες τις κατηγορίες. Στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθούν οι τελικοί στο Μονό Κοριτσιών και στο Διπλό Αγοριών. Θα ακολουθήσει ο τελικός Διπλού Κοριτσιών, και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τον τελικό του Μονού Αγοριών που θα αρχίσει στις 14.30, τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσει ο Πρόεδρος τους ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης.
 
Κυπριακό ενδιάφερον υπάρχει τόσο στον τελικό του Διπλού Αγοριών όσο και στον τελικό του Μονού Αγοριών. Στον Τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκε ο Ματία Μάτιτς (Νο5) ύστερα από τη νίκη του στον ημιτελικό επί του Σέργιου Κύζα (Νο1) με 2-1 (6-3, 3-6, 6-0). Σημειώνεται ότι ο Κύζας αγωνίστηκε σε όλο το τρίτο σετ με ενοχλήσεις στο πόδι, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το τέλος του αγώνα Στον τελικό ο Μάτιτς θα αντιμετωπίσει τον Ντράγκος Ποπεάνγκα (Νο2) από τη Ρουμανία.
 
Στον τελικό του Διπλού Αγοριών το δίδυμο των Σέργιου Κύζα/Στέφανου Σάββα θα αντιμετωπίσει τους Ντράγκος Ποπεάνγκα/Σιμόνε Σορμπίνο(Ita). Στο Μονό Κοριτσιών η Ελένη Φασούλα από την Ελλάδα, η οποία δεν ήταν αξιολογημένη στις πρώτες οκτώ του ταμπλό έφτασε μέχρι τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ναντέζντα Καλτουρίνα από την Ρωσία. Η ρωσίδα αντισφαιρίστρια προκρίθηκε και στο τελικό του Διπλού των Κοριτσιών έχοντας ως παρτενέρ την συμπατριώτισσα της Κριστίνα Κουτράβστεβα. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Ινές Φάλτινγκερ (Aut)/Τατιάνα Πούσκινα (Rus).
 
Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 109 αντισφαιριστές από δεκατρείς διαφορετικές χώρες : Αυστρία, Βουλγαρία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τσεχία και φυσικά την Κύπρο. 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
2 Νοεμβρίου 2017