27/10/2017 - Ο Φώτος Φωτιάδης στον τελικό του NICOSIA FIELD CLUB TE-U14

Αυλαία στο NICOSIA FIELD CLUB TE-U14
Ο Φώτος Φωτιάδης διεκδικεί τον τίτλο στον τελικό των Αγοριών
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών στα Μονά ολοκληρώνεται το Σαββατο 28 Οκτωβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Nicosia Tennis Europe Field Club U14 Grade 3, που διεξάγεται εδώ και μία εμβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Λευκωσία. 
 
Οι τελικοί που αρχίζουν στις 09.30 το πρωί, έχουν έντονο κυπριακό ενδιαφέρον ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του Φώτου Φωτιάδη να προκριθεί στον τελικό των Αγοριών. Ο νεαρός κύπριος αντισφαιριστής, απέκλεισε τέσσερις αντιπάλους για να βρεθεί στον τελικό αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τους Γιώργο Βαλάρη (Gre) 2-0 (6-3,6-4), Ραφαέλ Νεΐ (Fra) 2-0 (6-0, 6-1), Λούκα Γιοβάνοβιτς (Srb) 2-1 (6-4, 4-6, 6-0), και Νικήτα Φιλατόφ (Rus) 2-0 (6-4, 6-4). Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Στεφάν Πόποβιτς από τη Σερβία.
 
Στα κορίτσια το δίδυμο του τελικού αποτελούν η Μικαέλα Λάκη από την Ελλάδα που θα αντιμετωπίσει την Νατέζτα Καλτουρίνα από την Ρωσία.
 
Την Παρασκευή διεξήχθηκαν οι τελικοί στα Διπλά. Στα αγόρια οι Σέρβοι Λούκα Γιοβάνοβιτς και Στεφάν Πόποβιτς νίκησαν τους Φίλιππο Αστρεϊνίδη και Θεόδωρο Μιτσάκο από την Ελλάδα με 2-0 (6-4, 6-1). Στα κορίτσια τον τίτλο κατέκτησαν οι Νατέζτα Καλτουρίνα (Rus) / Στέλα Πέεβα (Bul) που νίκησαν στον τελικό τις Ινές Φαλτίγκερ (Aus) / Τατιάνα Πούσκινα (Rus) με 2-0 (6-3, 6-1).
 
Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 101 αντισφαιριστές από δεκατρείς διαφορετικές χώρες : Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λευκορωσία, Μ.Βρετανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και φυσικά την Κύπρο. Σε αυτό συμμετείχε σημαντικός αριθμός κυπρίων αντισφαιριστών που είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε ψηλό επίπεδο, να αποκομίσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν την κατάταξη τους στην βαθμολογία της Tennis Europe.
 
Χορηγός φιλοξενίας του πρωταθλήματος είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.