09/09/2017 - Αποχαιρέτησε το Junior US Open o Μενέλαος Ευσταθίου

H πορεία του Μενελαου Ευσταθιου στο Junior US Open που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη σταμάτησε στους «16» του θεσμού, από τον Ιάπωνα Ναόκι Τατζίμα. Ο 18χρονος πρωταθλητής μας, ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-0, 6-7 [1], 6-3) ύστερα από αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 50 λεπτά.
 
Ο Ευσταθίου αντιμετώπισε μικρό πρόβλημα στον ώμο στο ξεκίνημα του αγώνα που τον ενοχλούσε ιδιαίτερα στο σερβίς, και έχασε το πρώτο σετ με 6-0 σε μόλις 19 λεπτά. Ωστόσο στη συνέχεια αντιμετώπισε ως ίσος προ ίσο τον αντίπαλο του, και οδήγησε το δεύτερο σετ στο τάι-μπρέικ όπου επικράτησε κατά κράτος με 7-1. Ο αγώνας κρίθηκε στο μέσο του τρίτου σετ όταν οι δύο ατισφαιριστές σημείωσαν διαδοχικά μπρέικ, με τον Ιάπωνα να πετυχαίνει δύο και τον Ευσταθίου να απαντά ενδιάμεσα. Ο Τατζίμα στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση γα τα προημιτελικά.
 
Ο Ευσταθίου αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του Junior US Open να αναρριχηθεί κοντά στην 40η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης Εφήβων. Θα αποσυρθεί από τα 18άρια, και μέχρι το τέλος του χρόνου προγραμματίζει τη συμμετοχή του σε κάποια πρωταθλήματα Futures με στόχο να κερδίσει μερικούς βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη Ανδρών της ATP. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα μεταβεί για σπουδές στις Η.Π.Α. στο Πανεπιστήμιο Wake Forest, όπου φοιτά ήδη στο τρίτο έτος ο Πέτρος Χρυσοχός, ενώ ξεκίνησε φέτος στο ίδιο Πανεπιστήμιο και η πρωταθλήτρια Κύπρου στις γυναίκες Ελίζα Ομήρου.