09/09/2017 - Τελικοί στο Εθνικό Κέντρο στο «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-U18»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις το διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-U18», με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών σε Αγόρια και Κορίτσι τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου και σε αυτό έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 4, και αποτέλεσε το τρίτο κατά σειρά που διεξήχθη στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες, αφού είχαν προηγηθεί τα πρωταθληματα ITF-U18 που διοργάνωσαν η Ακαδημία Ιωαννίδη στη Λεμεσό και η Ακαδημία Ηροδότου στη Λάρνακα. 
 
Όπως και στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, οι τελικοί θα διεξαχθούν με κυπριακή παρουσία η οποία θα βρίσκεται στο Διπλό κοριτσιών. Η Θέμις Χάλιου με παρτενέρ την Νόγια Οχάνα από το Ισραήλ απέκλεισαν στον ημιτελικό το ζευγάρι της Βασιλικής Καρβούνη από την Ελλάδα με την Αλεξάνδρα Βικτόροβιτς από την Ουκρανία οι οποίες ήταν το Νο1 στο ταμπλό, φτάνοντας στη νίκη με 2-1 (6-4, 2-6, [10-4]). Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες Αουφντερχάιντε και Σεχ.
 
Πιο κοντά στον τελικό στα Μονά, από τις υπόλοιπες κυπριακές συμμετοχές έφτασε η Ελένη Λουκά που ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Γερμανίδα Μάγερ Αουφντερχάιντε με 2-0, ενώ στα ημιτελικά σταμάτησε και η πορεία στο Διπλό Αγοριών των Σέργιου Κύζα/Ανδρέα Τζιακούρη.
 
Στον τελικό των αγοριών θα αναμετρηθούν o Σέζαρ Κρέτου από τη Ρουμανία με τον Γέσπερ Κλοβ Νίλσον από την Σουηδία και στον τελικό των κοριτσιών η Αναστασία Ζολοτάρεβα από την Ρωσία με την Μάγερ Αουφντερχάιντε από την Γερμανία. Ο τελικός στo Μονό Κοριτσιών θα αρχίσει 9.30π.μ. και ο αντίστοιχος των Αγοριών στις 10.00 π.μ. στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Θα ακολουθήσουν οι τελικοί στα Διπλά.
 
Χορηγοί του ITF - 18 Aphrodite Cup, ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η ΑΓΡΟΣ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό-Επίσημος Χορηγός, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου-Youth Supporter και η Wilson-Επίσημη μπάλα ΟΑΚ.