21/07/2017 - Hellenic Bank Masters Tennis Academy Grade 1 2017

Ολοκληρώνεται το Παγκύπριο πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή τεσσάρων τελικών
Ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Ιουλίου ύστερα από αγωνιστική δράση δύο εβδομάδων το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Hellenic Bank Masters Tennis Academy που διοργάνωσε o ομώνυμος Όμιλος Αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις του στη Λευκωσία. Το Πρωτάθλημα που είναι ενταγμένο στο επίσημο καλεντάρι της ΟΑΚ, όπως και όλα όσα διοργανώνει τη φετινή χρονιά η Hellenic Masters Tennis Academy είναι αφιερωμένο στον αδικοχαμένο πρωταθλητή Κωνσταντίνο Ηλία.
 
Την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις τελικοί. Οι τρεις από αυτούς αφορούν τα Διπλά στις κατηγορίες Αγοριών BD12, Κοριτσιών BD12, και Αγοριών BD16. Οι τρεις αυτοί τελικοί θα αρχίσουν στις 17.00 το απόγευμα. Στην κατηγορία BD16 οι Ανδρέας Λοττίδης και Στυλιανός Χριστοδούλου θα αντιμετωπίσουν τους Νικόλα Κωνσταντίνου και Βλαδίμηρο Αδάμου. Στην κατηγορία BD12 οι Στυλιανός Παπαμιχαήλ και Θεόδωρος Ρούσος αντιμετωπίζουν τους Νικήτα Σκλεαρένκο και Ανδρέα Τίμινη, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών οι φιναλίστ προκέκυψαν μέσα από τους ημιτελικούς της Παρασκευής.
 
Τελικός ανδρών : Ανδρέας Στυλιανού Vs Τομας Μποντ
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή του μεγάλου Τελικού στην κατηγορία Ανδρών που θα αρχίσει στις 18.30. Η κατηγορία αυτή χαρακτηρίστηκε από μεγάλες ανατροπές στην εξέλιξη της, όπως επίσης και από δύο μεγάλες επιστροφές, αυτές του Σέργη Κυρατζή και του Κρίστοφερ Κουτρουζά οι οποίοι χάρισαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έναν συναρπαστικό προημιτελικό που βρήκε νικητή τον πρώτο με 2-1 (6-3, 3-6, 7-6[4]). Στους δύο ημιτελικούς ο Ανδρέας Στυλιανού νίκησε τον Τάσο Ρούσο 2-0 (6-1, 6-1) και ο Τόμας Μπολτ τον Σέργη Κυρατζή με 2-1 (4-6, 6-1, 6-0). Της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού στην κατηγορία ανδρών θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων σε όλες τις κατηγορίες και δεξίωση.
 
Το πρωτάθλημα ανήκει στην ψηλότερη κατηγορία Grade 1, και σε αυτό έλαβαν μέρος 145 αντισφαιριστές. Διιεξήχθηκαν συναντήσεις σε 18 κατηγορίες στα Μονά και στα Διπλά από τις ηλικίες των 12 ετών μέχρι και τις κατηγορίες Ανδρών και Κοριτσιών U18. Κατά την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος διεξήχθηκαν οι συναντήσεις στις κατηγορίες U14, U18 και τη δεύτερη εβδομάδα στις κατηγορίες U12, U16 και Ανδρών. 
 
Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος παρουσιάζονται με καθημερινή ανανέωση, στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.cyprustennis.com και http://ctf.tournamentsoftaware.com).
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
21/07/2017