19/06/2017 - O Νώντας Κλ. Μεταξάς νέος Πρόεδρος της ΟΑΚ

O Νώντας Κλ. Μεταξάς νέος Πρόεδρος της ΟΑΚ
Ο Φίλιος Χριστοδούλου δεν διεκδίκησε επανεκλογή και παρέδωσε την σκυτάλη ύστερα από 35 χρόνια στην Προεδρία

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) που ήταν παράλληλα και Εκλογική. Ο κ. Νώντας Κλ. Μεταξάς εξελέγη στην Προεδρία ύστερα από ψηφοφορία των 20 μελών που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τα οποία εκπροσωπούσαν τους δέκα ομίλους Αντισφαίρισης πλήρη μέλη της Ομοσπονδίας. Ανθυποψήφιος του νέου Προέδρου ήταν ο κ. Σταύρος Ιωάννου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει καθήκοντα για την τριετία 2017-20. Η φετινή Γενική Συνέλευση σηματοδότησε και το τέλος εποχής στην Προεδρία της ΟΑΚ του κ. Φίλιου Χριστοδούλου ο οποίος υλοποίησε την εδώ και καιρό εξεφρασμένη του πρόθεση, να μην επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της ΟΑΚ, θέση την οποία κατείχε από το 1982. Ο κ. Φίλιος Χριστοδούλου μετά την κατάθεση του απολογισμού και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για το 2016, αποχώρησε από το Εθνικό Κέντρο πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Νώντας Κλ. Μεταξάς είναι 65 ετών, και πρόσφατα αφυπηρέτησε ύστερα από πολυετή υπηρεσία ως Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Κύπρου. Είναι γνωστός φίλος του αθλήματος, ενεργός αντισφαιριστής, και αμέσως μετά την εκλογή του σημείωσε τα ακόλουθα : «Είναι μία από τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής μου. Αναλαμβάνω σε ένα χώρο που πάντα ήθελα να προσφέρω και τώρα έχω το χρόνο και τη διάθεση για να το κάνω. Αναλαμβάνω επίσης ένα βαρύ φορτίο, να διαδεχθώ στην Προεδρία τον άνθρωπο που το όνομα του είναι ταυτόσημο με το Τένις στην Κύπρο και την ανάπτυξη που γνώρισε, η οποία αναγνωρίζεται από όλο φίλαθλο κοινό. Τον θέλουμε δίπλα μας, και μαζί με τους συνεργάτες μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δει το άθλημα ακόμη καλύτερες μέρες, σε πλήρη συνεργασία με τους προπονητές, τους αθλητές και τις οικογένειες τους.»

Νέος αντιπρόεδρος της ΟΑΚ είναι ο κ. Λευτέρης Τρίαρος που είχε στην εκλογική διαδικασία ανθυποψήφιο τον Ανδρέα Γεωργιάδη, ενώ χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγησαν η κα Κάλια Κυριακίδου στη θέση του Γραμματέα και ο κ. Αντώνης Καλλής στη θέση του Ταμία. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι, οι Φοίβος Ζαχαριάδης, Σταύρος Ιωάννου, Γιώργος Κούντας, Ροδίων Παναγιώτου, Μάριος Πέτρου Παντελής Νέος, Σωτήρης Οδυσσέως, Αλέξης Φωτιάδης, Χρίστης Λοττίδης, Δώρος Πετρίδης, Φρίξος Τσακκιστός, Ιωάννης Χρυσοχός, Ανδρέας Ζωνιάς, Πόλυς Ιωαννίδης, Σοφρώνης Σοφρωνίου, και Ανδρέας Γεωργιάδης. Το 20μελές Δ.Σ εκπροσωπεί τους δέκα Ομίλους πλήρη μέλη της Ομοσπονδίας. Αυτοί είναι το Φιλντ Κλαμπ, ο Ο.Α.Αμμοχώστου, ο Ο.Α.Λάρνακας, ο Ο.Α.Σπόρτινγκ Κλαμπ Λεμεσού, ο Ο.Α.Πάφου, ο Ο.Α.Παραλιμνίου, ο Ο.Α.Ελαιών, το Σωματείο Masters Tennis Academy, Premier Tennis Club, και O.A.Ηροδότου.

Αποχαιρέτησε μετά από 35 χρόνια στην Προεδρία ο Φίλιος Χριστοδούλου
Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του αντισφαιριστή Κωνσταντίνου Ηλία που έχασε πρόσφατα τη ζωή του.
Ο τέως Πρόεδρος κ. Φίλιος Χριστδούλου φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία και όλους τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει το νέο Δ.Σ. σε ότι του ζητηθεί.
Κατέθεσε την έκθεση πεπραγμένων για το 2016, στην οποία αναφέρθηκε στα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή πρόοδο του αθλήματος, τις αγωνιστικές επιτυχίες των Κυπρίων αντισφαιριστών, και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας στους τομείς της προπονητικής και της διαιτησίας. Εξήρε την άριστη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του Αθλητισμού στην Κύπρο, αλλά και την παρουσία της ΟΑΚ στους διεθνείς οργανισμούς τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε Διοικητικό επίπεδο. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη προς τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, και απέδωσε τον πιο μεγάλο έπαινο και ευγνωμοσύνη προς τους αθλητές για τον ζήλο και την αγωνιστική πρόοδο που επιδεικνύουν.

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά πεπραγμένα και τις οικονομικές καταστάσεις του 2016 από τον Ταμία Γιώργο Κούντα.

Παράλληλα διορίστηκαν οι ελεγκτές για το 2017 που είναι ο ελεγκτικός οίκος KPMG. Τέλος διορίστηκαν τα μέλη της τριμελούς Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που είναι οι Πάρης Σπανός, Γαβριήλ Αμπίζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
19 Ιουνίου 2017