02/02/2017 - Davis Cup ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ Η Κυπριακή ομάδα έτοιμη για την υπέρβαση

Davis Cup ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Κυπριακή ομάδα έτοιμη για την υπέρβαση

Πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των αναμετρήσων με την Τουρκία για τους αγώνες του Davis Cup δηλώνουν όλοι στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κέντρο Τένις από 3-5 Φεβρουαρίου. Ο στόχος που έχει τεθεί δεν είναι άλλος από τη νίκη, παρά το ότι στα χαρτιά η Τουρκική ομάδα διαθέτει αντισφαιριστές περισσότερο έμπειρους και ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.
Η ομάδα παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης σε δημοσιογραφική διάσκεψη. Την αποτελούν οι Πέτρος Χρυσοχός (21 ετών),  Μενέλαος Ευσταθίου (18), Ελευθέριος Νέος (18), και Νικόλας Κάμπελ (18). «Είναι μεγάλο επίτευγμα για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, να παρουσιάζει μια τόσο νεανική ομάδα, με αυτές τις δυνατότητες. Ο Μάρκος Παγδατής δεν είναι εδώ αυτή τη φορά, και όλοι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τι ακολουθεί για την επόμενη ημέρα. Ως Κύπρος, έχουμε καλά αποτελέσματα, διαθέτουμε ταλέντο, εμπειρίες, τεχνογνωσία που θα ζήλευαν μεγάλες χώρες, και υποδομές. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή την ομάδα να περάσει το μήνυμα ότι δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας», δήλωσε ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου.
Η συζήτηση περιστράφηκε στις δυνατότητες και τις πιθανότητες πρόκρισης : «Όλοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Πέτρος ξεκίνησε τη χρονιά νικηφόρα στην Αμερική, και παραμένει στο Νο1 των Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η θέση του στην Παγκόσμια κατάταξη είναι πλασματική. Αγωνίζεται εδώ και καιρό μόνο για το Πανεπιστήμιο του. Η παρουσία του Μέλιου (Ευσταθίου) και του Λευτέρη (Νέος) στο Αυστραλιανό Όπεν Τζούνιορ ήταν η καλύτερη προετοιμασία για τους αγώνες αυτούς. Ο Νικόλας (Κάμπελ) είναι επίσης σε καλή κατάσταση και η παρουσία του είναι πολύτιμη. Ο Πέτρος θα αγωνιστεί στα δύο Μονά και είναι το μεγάλο μας όπλο, όμως πιστεύουμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες, όποιος και να αγωνιστεί» κατέληξε ο Δημήτρης Ηροδότου.
Ο Πέτρος Χρυσοχός παρουσιάστηκε επίσης αρκετά αισιόδοξος : «Στα χαρτιά είμαστε το αουτσάιντερ, Αυτό δεν μας ενοχλεί. Βρισκόμαστε και οι τέσσερις στα καλύτερα μας. Στο παρελθόν έπαιξα καλά στο Davis Cup, έχω αντιμετωπίσει μερικές φορές κάποιους από τους αντισφαιριστές της Τουρκικής ομάδας, και νίκησα. Η ομάδα θα παίξει για τη νίκη και η πρώτη μέρα των αγώνων θα παίξει σημαντικό ρόλο».
Οι Μενέλαος Ευσταθίου και Ελευθέριος Νέος επέστρεψαν από την Αυστραλία με αρκετές εμπειρίες, σημειώνοντας νίκες που έχουν προβληματίσει αρκετά τους αντιπαλους της Κύπρου. «Επιστρέψαμε από την Αυστραλία ύστερα από την συμμετοχή μας σε μια μεγάλη διοργάνωση, η οποία συνέβαλε ουσιαστικά σε μια εξαιρετική προετοιμασία για τους αγώνες με την Τουρκία. Εύχομαι να τα πάμε πολύ καλά» δήλωσε ο Μενέλαος Ευσταθίου.
Η Τουρκική ομάδα ήρθε στην Κύπρο, με ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το Τουρκικό τένις, έχοντας ως καλύτερο αντισφαιριστή τον Μαρσέλ Ιλχάν (ATP No239) και τους Τσεμ Ιλκέλ, Ανίλ Γιουκσέλ, και Αλτούκ Τσελικπιλέκ. Ο κάπτεν της ομάδας Χαλούκ Ακκουγιούν, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του, την οποία απέφυγε να χρίσει φαβορί των αναμετρήσεων : «Κάναμε μια καλή προετοιμασία για τρεις εβδομάδες στην Αττάλεια. Κάποια προβλήματα υγείας που είχε ο Μαρσέλ (Ιλχάν) ξεπεράστηκαν. Δεν στοχεύουμε σε συγκεκριμένους αγώνες. Όσο σημαντικοί είναι οι πρώτοι αγώνες στα Μονά, το ίδιο είναι και το Διπλό του Σαββάτου, και τα Μονά της Κυριακής. Γνωρίζουμε αρκετά καλά τον Πέτρο Χρυσοχό και το παιγνίδι του.»
Ο Μαρσέλ Ιλχάν περιορίστηκε στο να ευχηθεί καλή τύχη σε όλους, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε προγνωστικά για τον αγώνα.
Οι δύο ομάδες προπονήθηκαν στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Τένις. Η παρουσία της Αστυνομίας υπήρξε διακριτική, ωστόσο τα μέτρα θα είναι αυξημένα κατά τις μέρες των αγώνων. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ εφόσον κριθεί αναγκαίο θα διεξάγεται και σωματικός έλεγχος.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 12.00μ. και Επιδιαιτητής των αγώνων θα είναι ο Σεργκέι Ντούπροφ από τη Λευκορωσία. Ο πρώτοι δύο αγώνες στο Μονό, θα διεξαχθούν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Ο πρώτος αγώνας θα αρχίσει στις 10.45π.μ. και θα ακολουθήσει αμέσως μετά ο δεύτερος αγώνας. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Διπλό, με ώρα έναρξης τις 12.00. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου με τη διεξαγωγή των δύο Μονών με ώρα έναρξης του πρώτου αγώνα τις 11.00 π.μ. Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου καλεί το φίλαθλο κοινό να προσέλθει και να ενισχύσει με την παρουσία του, πάντα σε κόσμια πλαίσια, τις προσπάθειες των αντισφαιριστών μας.
Η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΟΑΚ στην ιστοδιεύθυνση www.tennis.com.cy και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια, είτε για κάθε ξεχωριστή μέρα των αγώνων, είτε ως πακέτο για ολόκληρο το τριήμερο, εξασφαλίζοντας την ανάλογη έκπτωση.
Το αντίτιμο του εισιτηρίου ορίστηκε στα 5€ για κάθε μέρα ξεχωριστά, και στα 10€ για όσους θα αγοράσουν ολόκληρο το πακέτο και για τις τρεις μέρες των αγώνων. Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Εισιτήρια θα διατίθενται και στο Εθνικό Κέντρο Τένις κατά τις μέρες διεξαγωγής των αγώνων.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
31 Ιανουαρίου 2017