10/09/2016 - «Herodotou ITF U18» Σε ακόμη έναν τελικό η Ε.Ομήρου

Διεθνές Πρωτάθλημα «Herodotou Tennis Academy ITF U18»
Σε ακόμη έναν τελικό η Ελίζα Ομήρου
Κύπριοι διεκδικούν τους τίτλους και στα Διπλά
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ηροδότου στη Λάρνακα/Μενεού, το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις «Herodotou Tennis Academy ITF U18», το οποίο διοργανώνει η ομώνυμη Ακαδημία Τένις.
 
Πρόκειται για το τρίτο στη σειρά πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην Κύπρο με το οποίο κλείνει ο κύκλος των Διεθνών Πρωταθλημάτων της ITF U18, ύστερα από αυτά που διοργάνωσαν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, και το «Κύπελλο Αφροδίτη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου. Κοινός παρονομαστής των τριών πρωταθλημάτων στον αγωνιστικό τομέα η Ελίζα Ομήρου, η οποία διεκδικεί στον τελικό τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της. Η Κύπρια αντισφαιρίστρια προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, ύστερα από τη νίκη της επί της Αντριάνας Σενκάροβα από τη Σλοβακία με 2-0 (6-2, 6-1). Στον τελικό που θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί, θα αντιμετωπίσει την Βασιλική Καρβούνη από την Ελλάδα.
 
Την ίδια ώρα θα αρχίσει και ο τελικός των Αγοριών όπου θα τεθούν αντιμέτωποι οι Τζόσουα Γκούτγκερ από τη Μεγάλη Βρετανία και ο Νέιλ Ομπερλέιτνερ από την Αυστρία. Οι δύο φιναλίστ για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν στους ημιτελικούς Κύπριους αντισφαιριστές. Ο Βρετανός τον Νικόλα Κάμπελ με 2-0 (6-4, 6-4) και ο Αυστριακός τον Ελευθέριο Νέο 2-1 (6-4, 3-6, 6-2).
 
Οι Κύπριοι αντισφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τους τίτλους στα Διπλά, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Στα αγόρια οι Νίκολας Κάμπελ και Ελευθέριος Νέος νίκησαν στον «κυπριακό» ημιτελικό τους Ανδρέα Αραβή και Δημήτρη Αραβή με 2-0 (7-5,6-2) και θα έχουν ως αντίπαλους στον τελικό τους Νέιλ Ομπερλέιτνερ από την Αυστρία και Μόριτζ Στόεγκερ από τη Γερμανία. Στα κορίτσια η Θέμις Χάλιου με παρτενέρ τη Βασιλική Καρβούνη από την Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν τις Βικτόρια Πετρένκο από την Ουκρανία και Άννα Σολοβίεβα από τη Ρωσία.
 
Οι τελικοί στις κατηγορίες των Αγοριών και των Κοριτσιών στα Μονά θα αρχίσουν στις 9.30 το πρωί και θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι στα Διπλά. Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων τελικών είναι το ακόλουθο :
Court 2
1. 9:30 GS Ε. Ομήρου [1] – Β. Καρβούνη [3]   
2. Not Before 11:00 GD Θ.Χάλιου/Β.Καρβούνη(Gre) – Β.Πετρένκο (Ukr)/Α.Σολόγιεβα (Rus)
Court 3
1. 9:30 BS Τζ.Γκούτγκερ (GBr) – Ν.Ομπερλέιντερ (Aut)   
2. Not Before 11:00 BD N.Κάμπελ/Ε.Νέος -  Ν.Ομπερλέιντερ (Aut) /Μ. Στόεγκερ (Ger) 
 
Στο φετινό διεθνές πρωτάθλημα «Herodotou Tennis Academy ITF U18» συμμετέχουν Έφηβοι και Νεανίδες κάτω των 18 ετών, από 19 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.
 
9 Σεπτεμβρίου 2016