05/09/2016 - Αphrodite Cup : Θρίαμβος για την Ελίζα Ομήρου

Διεθνές Πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-18»
Θρίαμβος για την Ελίζα Ομήρου που πήρε και τους δύο τίτλους
 
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις στην Λευκωσία, το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-18», το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, (ΟΑΚ). Μεγάλοι πρωταγωνιστές η Ελίζα Ομήρου στα Κορίτσια και ο Άινταν Μακχάφ από τη Βρετανία στα Αγόρια που κατέκτησαν και τους δύο τίτλους τόσο στο Μονό όσο στο Διπλό.
 
Η Ελίζα Ομήρου, ήταν από την αρχή το φαβορί του πρωταθλήματος στην κατηγορία κοριτσιών και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο. Ξεκινώντας από το Νο1 του ταμπλό, κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας πέντε διαδοχικές συναντήσεις χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Στον τελικό αντιμετώπισε την Βικτόρια Πετρένκο από την Ουκρανία επικρατώντας με 2-0 (6-2, 6-2). Λίγη ώρα αργότερα, έχοντας ως παρτενέρ την Βασιλική Καρβούνη από την Ελλάδα, κατέκτησε και τον τίτλο στο Διπλό επικρατώντας των Αντιθία Καρουναράτρε από την Σρι Λάνκα και Λίζα Λόσεκερ από την Αυστρία με 2-0 (6-0, 6-2).
 
Βρετανική υπόθεση αποδείχτηκε η κατηγορία των Αγοριών αφού όλοι οι συμμετέχοντας στους τελικούς των Μονών και των Διπλών προέρχονταν από τη χώρα αυτή. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άινταν Μακχάφ που κέρδισε και τους δύο τίτλους, έχοντας ως παρτενέρ στο Διπλό τον Ντάγκλας Μάκιντος.
 
Τους τελικούς του πρωταθλήματος παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας, και η Μαρία Σολωμού, Λειτουργός Α΄ του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ο οποίος ήταν χορηγός του πρωταθλήματος.
 
Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών έχουν ως εξής :
GS : Ε.Ομήρου [1] – Β.Πετρένκο (Ukr) 2-0 (6-2 6-2)
GD: Β.Καρβούνη/Ε.Ομήρου – Α.Καρουναράτρε/Λ.Λόσεκερ 2-0 (6-0, 6-2)
BS : Α.Μακχάφ(GBr) - Ε.Λούμσντεν (GBr) 2-1 (7-6[2], 1-6, 7-6[1])
BD: Ντ.Μάκιντος/Α.Μακχάφ - Ε.Λούμσντεν/Χ.Στιούαρτ 2-0 (6-3, 6-4)
 
Στο φετινό διεθνές πρωτάθλημα “Κύπελλο Αφροδίτη» συμμετείχαν Έφηβοι και Νεανίδες κάτω των 18 ετών, από 17 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Από Κυπριακής πλευράς, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς αντισφαιριστές (19 Αγόρια, 9 Κορίτσια) να αγωνιστούν σε ένα διεθνές πρωτάθλημα.
 
Πέραν των επιτυχιών της Ελίζας Ομήρου, πολύ καλή ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ο οποίος έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα νικητή του πρωταθλήματος Άϊνταν Μακχάφ σε αγώνα τριών σετ (7-5, 3-6, 3-6). 
 
Στο Διπλό Κοριτσιών το Δίδυμο των Μελίν Ονκάγια και Ελένης Λουκά έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Αντίστοιχα στο Διπλό Αγοριών στον ημιτελικό έφτασαν οι Ελευθέριος Νέος και Μενέλαος Ευσταθίου που αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα νικητές, όπως επίσης και το δίδυμο των Νικόλα Κάμπελ και Κωνσταντίνου Χριστοφόρου.
 
Χορηγοί των πρωταθλημάτων της ΟΑΚ είναι το Μεταλλικό Νερό ΑΓΡΟΣ που είναι ο επίσημος χορηγός της ΟΑΚ, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου-“YOUTH SUPPORTER”, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), και η εταιρεία MAVROS με την επίσημη μπάλα της ΟΑΚ WILSON.
 

5 Σεπτεμβρίου 2016