03/07/2016 - Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΑΚ

H Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως του Εθνικού Κέντρου Τένις, την Ετήσια Γενική Συνέλευση, στην οποία παρέστησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι όλων των Πλήρων Μελών καθώς και των Εταιρικών Μελών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου κατέθεσε την έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2015, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την συνεχή πρόοδο του αθλήματος στην Κύπρο. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι αγωνιστικές επιτυχίες των Κυπρίων αντισφαιριστών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στον Ευρωπαϊκό και τον Παγκόσμιο χώρο του αθλήματος, καθώς και η δραση της Ομοσπονδίας στην Κύπρο και οι ενέργειες της για την ανάπτυξη του Τένις. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Ετήσιο Αγωνιστικό Καλεντάρι της Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει 50 διαφορετικές διοργανώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, υλοποιώντας τον στόχο για καθημερινή αγωνιστική δραστηριότητα για ολόκληρο το έτος.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ δεν παρέλειψε να αναφέρει την μεγάλη φετινή επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Davis Cup η οποία κέρδισε την άνοδο της στην Κατηγορία 2, και εξήρε την άριστη συνεργασία και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους θεσμικούς φορείς του Αθλητισμού στην Κύπρο, ΚΟΑ και ΚΟΕ, αλλά και την παρουσία της ΟΑΚ στους διεθνείς οργανισμούς τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε Διοικητικό επίπεδο. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, και απέδωσε τον πιο μεγάλο έπαινο προς τους αθλητές για τον ζήλο και την αγωνιστική πρόοδο και επιτυχίες που επιδεικνύουν.    
 
Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, έγινε η παρουσίαση της Έκθεσης των οικονομικών καταστάσεων από τον Ταμία Γιώργο Κούντα, και εγκρίθηκε η έκθεση των Ελεγκτών KPMG για το έτος που έληξε στις 31/12/2015. Παρουσιάστηκε επίσης η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ η Γενική Συνέλευση προχώρησε στο διορισμό Ελεγκτών για το 2016 που είναι η KPMG. 
 
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τένις έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επειγούσης φύσεως.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
30 Ιουνίου 2016