05/03/2016 - Davis Cup : Κύπρος-Μαυροβούνιο 3-0. Με Ιρλανδία για την άνοδο

Davis Cup :  Κύπρος-Μαυροβούνιο 3-0
Πρώτη και αήττητη στον όμιλο με τρίτη διαδοχική νίκη – 
Το Σάββατο με Ιρλανδία για την άνοδο 
 
Η Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ, επικράτησε του Μαυροβουνίου με 3-0, σημειώνοντας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Όμιλος 3. Τερμάτισε έτσι πρώτη και αήττητη στον όμιλο της, στον οποίο συμμετείχαν επίσης η Ισλανδία και η Ανδόρρα, και το Σάββατο θα διεκδικήσει το ένα εκ των δύο εισιτηρίων ανόδου στον Όμιλο 2, Ευρω-Αφρικανικής ζώνης. Οι αγώνες διεξάγονται στο Ταλίν της Εσθονίας με τη συμμετοχή 15 ευρωπαϊκών χωρών.
 
Στο ξεκίνημα της τρίτης διαδοχικής αναμέτρησης, ο Πέτρος Χρυσοχός συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα της ημέρας τον Πάβλε Ρογκάν με 2-0 (6-0, 6-0) μέσα σε 43 μόλις λεπτά. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Χρυσοχού χωρίς να χάσει ούτε ένα γκέιμ, κάτι που αποδεικνύει τις δυνατότητες τόσο του ίδιου, όσο και της Κυπριακής ομάδας που κυριάρχησε των αντιπάλων της, με την παρουσία του Μάρκου Παγδατή (Νο1), και του Πέτρου Χρυσοχού (Νο2). 
 
Στον δεύτερο αγώνα, ο Μάρκος Παγδατής συνάντησε ισχυρή αντίσταση από τον  Λιούμπομιρ Τσέλεμπιτς (Νο 627) που διεκδίκησε τη νίκη απέναντι στον καλύτερο αντισφαιριστή που βρίσκεται στο Ταλίν. Ο Παγδατής κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 αφού εκμεταλλεύτηκε ένα μπρέικ στα αρχικά του στάδια. Στο δεύτερο σετ ο 25χρονος Μαυροβούνιος κράτησε το σερβίς του, κατάφερε στο έκτο γκέιμ να σημειώσει μπρέικ, και στη συνέχεια να προηγηθεί με 5-2. Προ του φάσματος να οδηγηθεί ο αγώνας στο τρίτο σετ ο Παγδατής αντέδρασε, και αφού αρχικά ισοφάρισε σε 5-5, οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ όπου επικράτησε με 7-4. Ο αγώνας είχε χρονική διάρκεια 1 ώρα και 48 λεπτά.  
 
Η νίκη του Παγδατή οριστικοποίησε την νίκη της ομάδας μας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Το Διπλό που ακολούθησε ήταν τυπική διαδικασία, αλλά μόνο ως τέτοια δεν την αντιμετώπισαν οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Οι δύο Κύπριοι αντισφαιριστές επέδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι στους Ματία Μπουλάτοβιτς και Ρέζαρτ Τσούνγκου κερδίζοντας μέσα σε 46 μόλις λεπτά τον αγώνα με 2-0 (6-2, 6-3). 
 
Αισιόδοξος για την άνοδο παρουσιάστηκε μετά τον αγώνα ο «κάπτεν» της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου: «Δεν είχαμε προτίμηση για κάποιον αντίπαλο στον ημιτελικό. Το μόνο που θα μπορούσε να μας φοβίσει είναι ο κακός μας εαυτός, αλλά όλη η ομάδα επιδεικνύει σοβαρότητα και βρίσκεται σε πολύ κατάσταση. Πέραν την ανωτερότητας του Παγδατή, ο Χρυσοχός δεν αντιμετώπισε προβλήματα από κανέναν αντίπαλο του, ενώ πολύ θετική είναι η παρουσία των Χατζηστυλλή/Χριστοφόρου, που η εξέλιξη των αγώνων τους έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Διπλό, να σημειώσουν δύο νίκες και να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον την Κύπρο».
 
Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 12.00, την Ιρλανδία η οποία τερμάτισε πρώτη στον Όμιλο Β΄ κερδίζοντας διαδοχικά την Αλβανία (3-0), την Αρμενία (3-0) και τα Σκόπια(2-1). Η Ιρλανδία χρησιμοποίησε σε όλους τους αγώνες στα Μονά, ως Νο1 τον Σαμ Μπάρι (Νο359), τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Μάρκος Παγδατής(Νο39). Ως Νο2 αγωνίστηκε δύο φορές ο Μπίορν Τόμσον (Νο1046) και μία ο Πίτερ Μπόθγουελ (Νο115), και ένας εκ των δύο αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπος με τον Πέτρο Χρυσοχό (Νο572).
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
4 Μαρτίου 2016