04/03/2016 - Davis Cup : Νίκη επί της Ανδόρρας με 3-0. Ο Παγδατής έγραψε ιστορία.

Καθαρή νίκη με 3-0 επί της Ανδόρρας στο Davis Cup
Για την πρωτιά με το αήττητο Μαυροβούνιο – Ιστορία έγραψε ο Παγδατής
 
Η Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ, ζευγάρωσε τις νίκες της στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Όμιλος 3, οι οποίοι διεξάγονται στο Ταλίν της Εσθονίας. Νίκησε την Ανδόρρα με 3-0, αφού πέραν των δύο καθαρών επικρατήσεων στα Μονά από τους Μάρκο Παγδατή και Πέτρο Χρυσοχό, κέρδισε και τον αγώνα στο Διπλό στον οποίο αγωνίστηκαν οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Την Παρασκευή η ομάδα μας αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο που έχει επίσης δύο νίκες, και ο αγώνας παίρνει χαρακτήρα τελικού για το ποια ομάδα θα καταλάβει την πρώτη θέση, και θα κερδίσει την πρόκριση στον ημιτελικό.
 
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Πέτρος Χρυσοχός δεν πρόλαβε ούτε να ζεσταθεί καλά-καλά, αφού χρειάστηκε μόλις 37 λεπτά για να επικρατήσει με 2-0 (6-0, 6-0), του Ερίκ Νογκέρ. Η συνάντηση αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τον 19χρονο Κύπριο τενίστα που τελείωσε τον αγώνα με 25/30 κερδισμένους πόντους στο δικό του σερβίς, και χωρίς να δώσει στον αντίπαλο του, ούτε μία ευκαιρία για μπρέικ.  Μια μικρή ενόχληση στο χέρι που είχε ο Χρυσοχός κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήταν η αιτία που για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο Διπλό, εν’ όψη των κρίσιμων αγώνων της Παρασκευής και του Σαββάτου.
 
Ιστορικής σημασίας νίκη για τον Παγδατή
Στον δεύτερο αγώνα ο Μάρκος Παγδατής αγωνίστηκε με τον Ζαν Μπαπτίστ Πο-Γκοτιέ. Ο κορυφαίος Κύπριος αντισφαιριστής ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά γκέιμ, κέρδισε εύκολα με 2-0 (6-2, 6-0) μέσα σε 56 λεπτά. Η νίκη του Παγδατή ήταν αναμενόμενη και η αναμέτρηση θα μπορούσε να καταγραφεί ως μία τις πολλές νίκες του Μάρκου στη μεγάλη του καριέρα. Παράλληλα όμως με τη νίκη του αυτή, ανέβηκε στην κορυφή μιας πολύ τιμητικής κατάταξης που αφορά στις συνεχόμενες νίκες στο Κύπελλο Ντέιβις. Η νίκη του ήταν η 34η συνεχόμενη και με αυτή προσπέρασε στην σχετική λίστα έναν από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών που δεν είναι άλλος από τον Σουηδό Μπίορν Μποργκ που μεγαλούργησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της αμέσως επόμενης δεκαετίας. Ενδεικτικό της επιτυχίας, που αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής παρουσίας του Παγδατή, το γεγονός ότι οι αμέσως επόμενοι αθλητές στη σχετική λίστα είναι ο Μπόρις Μπέκερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ που έχουν σημειώσει 22 συνεχόμενες νίκες.
 
Οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, αποτέλεσαν και πάλι το δίδυμο στο Διπλό. Αυτή τη φορά, η πολύ καλή τους εμφάνιση συνοδεύτηκε από νίκη με 2-1 σετ επί των Πο-Γκοτιέ / Ρεκουντέ, ύστερα από αγώνα που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Οι δύο αντισφαιριστές έχασαν το πρώτο σετ με 6-4, και στη συνέχεια βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Από εκείνο το σημείο όμως και μετά ήταν κυρίαρχοι στον αγώνα. Κέρδισαν το τάι μπρέικ με 7-1, και ήταν εντυπωσιακοί στο τρίτο σετ το οποίο κέρδισαν με 6-1, σημειώνοντας το 3-0 της Κύπρου απέναντι στην Ανδόρα.
 
Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Ισλανδίας με 2-1 και έφτασε και αυτό τις δύο νίκες. Την Παρασκευή η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, με στόχο την νίκη που θα της δώσει την πρωτιά στον Όμιλο και ταυτόχρονα την είσοδο στον ημιτελικό, εκεί όπου θα κριθούν το ένα από τα δύο εισιτήρια ανόδου στον Β’ Όμιλο. Οι Παγδατής και Χρυσοχός θα αγωνιστούν στα Μονά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα αποφασιστεί το δίδυμο στο Διπλό. Πάντως σε περίπτωση που κερδίσουμε και τους δύο αγώνες στο Μονό, η πρόθεση είναι όπως το δίδυμο στο  Διπλό  αποτελέσουν και πάλι οι Χατζηστυλλής/Χριστοφόρου. 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
3 Μαρτίου 2016