03/03/2016 - Davis Cup : Πρώτη νίκη επί της Ισλανδίας με 2-1. Συνέχεια με Ανδόρρα

Πρώτη νίκη επί της Ισλανδίας με 2-1 στο Davis Cup
Παγδατής και Χρυσοχός νίκησαν στα Μονά, Χατζηστυλλής/Χριστοφόρου πάλεψαν στο Διπλό
 
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της, η Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Όμιλος 3, οι οποίοι διεξάγονται στο Ταλίν. Επικράτησε της Ισλανδίας με 2-1, σημειώνοντας δύο νίκες στο Μονό με τους Πέτρο Χρυσοχό και Μάρκο Παγδατή ενώ έχασε στον τρίτο αγώνα στο Διπλό στον οποίο αγωνίστηκαν οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.
 
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Πέτρος Χρυσοχός χρειάστηκε κάτι λιγότερο από μία ώρα για να καταβάλει την αντίσταση του Ραφν Μπονιφάσιους. Κέρδισε με 2-0 (6-0, 6-2), ενώ χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του, το γεγονός ότι στο πρώτο σετ έχασε μόλις οκτώ πόντους, και κατά δεύτερο ότι εκμεταλλεύτηκε και τις έξι ευκαιρίες που είχε για μπρέικ σε όλο τον αγώνα.
 
Στην συνέχεια ο Μάρκος Παγδατής αγωνίστηκε με τον κατά τεκμήριο καλύτερο Ισλανδό αντισφαιριστή  που απέκτησε κίνητρο μόνο και μόνο γιατί είχε απέναντι του το Νο39 στην Παγκόσμια κατάταξη. Ο Μπιρκίρ Γκούναρσον κατάφερε μάλιστα να σημειώσει και δύο μπρέικ σε αυτό το σετ, ισοφαρίζοντας από 3-0 σε 3-3, ωστόσο η συνέχεια του αγώνα ήταν ένας μονόλογος του Παγδατή. Αφού κέρδισε με 6-4 το πρώτο σετ, καθάρισε το δεύτερο με 6-0 μέσα σε μόλις 18 λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο του να κερδίσει μόλις τρεις πόντους. 
 
Η επικράτηση της ομάδας μας έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Ηροδότου να χρησιμοποιήσει στο Διπλό τους Σωτήρη Χατζηστυλλή και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, σε αντίθεση με τους Ισλανδούς που έπαιξαν με τους δύο καλύτερους τους αντισφαιριστές. Ο αγώνας ήταν ισοδύναμος και διήρκεσε δύο περίπου ώρες, με την Ισλανδία να κερδίζει το πρώτο σετ με 3-6, και το κυπριακό δίδυμο να απαντά στο δεύτερο με 6-4. Στο τρίτο σετ και με το σκορ στο 3-3, η Κύπρος έχασε το σερβίς της, παρά το ότι προηγήθηκε με 40-0. Η απώλεια του «γκέιμ» αποδείχτηκε καθοριστική, αφού οι Ισλανδοί την εκμεταλλεύτηκαν και κέρδισαν το σετ με 6-4, και τον τρίτο αγώνα με 2-1 σετ. 
 
Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, το Μαυροβούνιο επικράτησε της Ανδόρρας με 2-1.
 
Την Πέμπτη η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την Ανδόρρα, με στόχο την καθαρή νίκη με 3-0. Οι Παγδατής και Χρυσοχός πέραν της συμμετοχής τους στους δύο αγώνες των Μονών και ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, αναμένεται να αποτελέσουν δίδυμο και στο Διπλό για να αποκτήσουν καλύτερη συνεργασία, στην περίπτωση που χρειαστεί οπωσδήποτε νίκη στο Διπλό στους επόμενους αγώνες και κυρίως στον ημιτελικό του Σαββάτου όπου θα κριθεί και η άνοδος στον Β΄ Όμιλο του Davis Cup. Στα δύο Μονά των αναμετρήσεων με την Ανδόρρα, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Νο1 αντισφαιριστή της Ανδόρρας που είναι ο Λοράν Ρεκουτέρ, και ο Πέτρος Χρυσοχός τον Ζαν Μπαπτίστ Πο-Γκοτιέ
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
2 Μαρτίου 2016