03/03/2016 - Αρχή με Ισλανδία στο Davis Cup

Αρχή με Ισλανδία στο Davis Cup
Καλή η κλήρωση για την Κύπρο - Τα φώτα στο Ταλίν στον Παγδατή
 
Η Εθνική ομάδα Ντέιβις Καπ, αρχίζει το πρωί της Τετάρτης, την προσπάθεια της στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Όμιλος 3, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 2-5 Μαρτίου στο Ταλίν. Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας βρίσκονται 15 χώρες (αποσύρθηκε το Αζερμπαϊτζάν), και το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων, ενώ καθορίστηκε και ποια θα είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών που θα συγκροτήσουν οι τέσσερις νικήτριες χώρες των ομίλων. Η Κύπρος κληρώθηκε στον Γ’ Όμιλο και θα έχει ως αντιπάλους τις ομάδες της Ισλανδίας, της Ανδόρρας και του Μαυροβουνίου. Θα διεκδικήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στον ημιτελικό, όπου η νικήτρια του Ομίλου της θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του Β΄ Ομίλου. Οι νικήτριες των ημιτελικών συναντήσεων, θα εξασφαλίσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου στον Όμιλο 2 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
 
Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την πρώτη μέρα των αγώνων την Ισλανδία και η πρώτη συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 π.μ. (τοπική Εσθονίας). Πρώτος θα αγωνιστεί ο Πέτρος Χρυσοχός, και στη συνέχεια θα αγωνιστεί ο Μάρκος Παγδατής. Την ομάδα στελεχώνουν επίσης οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που ενδεχομένως θα αγωνιστούν στο Διπλό. Νικήτρια χώρα κάθε συνάντησης είναι αυτή που θα σημειώσει δύο τουλάχιστον νίκες.
 
Πρόσωπο των αγώνων ο Μάρκος Παγδατής
Η ομάδα πραγματοποίησε την Τρίτη διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα), στην οποία επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Μάρκος Παγδατής, στην οποία συμμετείχε και ο Πέτρος Χρυσοχός, παρά το ότι έφτασε στο Ταλίν από τις ΗΠΑ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όπως επίσης και οι Σωτήρης Χατζηστυλλής και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. 
 
Ο Μάρκος Παγδατής από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται στο Νο39 της Παγκόσμια κατάταξης, είναι το πρόσωπο των αγώνων. Πέραν του ότι είναι ο μοναδικός αντισφαιριστής που βρίσκεται στους 100 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής του στον τελικό στο τουρνουά στο Ντουμπάι(ATP500) το περασμένο Σάββατο κάτι που έκανε τους πάντες να τον αναζητούν. Έτσι οι διοργανωτές ειδοποίησαν την Κυπριακή αποστολή της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου, ότι θα έπρεπε να παρευρίσκεται στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την κλήρωση ύστερα από αίτημα των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διοργάνωση. Κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται αφού συνήθως στους αγώνες του Ομίλου 3 παρευρίσκεται μόνο ο «κάπτεν» της ομάδας, που για την Κύπρο είναι ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου. Στη συνέντευξη τύπου μάλιστα προηγήθηκαν οι ερωτήσεις προς τον Παγδατή και ακολούθησαν αυτές προς την ομάδα της Εσθονίας που διοργανώνει τους αγώνες. 
 
Ο Παγδατής που είναι ο πρώτος αθλητής της Κύπρου, ρωτήθηκε για την ετοιμότητα του να αγωνιστεί, και απάντησε ότι πήγε στην Εσθονία για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει την πρόκριση, και θα δώσει τη σημασία που πρέπει σε όλους τους αγώνες. Υπενθύμισε μάλιστα ότι πέρσι δεν αγωνίστηκε παρά το ότι συμμετείχε στην αποστολή, λόγω του τραυματισμού του που τον ταλαιπώρησε μάλιστα αρκετό διάστημα και μετά τους αγώνες του Κυπέλλου Ντέιβις.
 
Ο δεύτερος αντισφαιριστής που αναμένεται να αγωνιστεί την πρώτη μέρα στο Μονό, είναι ο Πέτρος Χρυσοχός (Νο572), ο οποίος από τη φετινή περίοδο φοιτά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προέρχεται από 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα των Πανεπιστημίων των Η.Π.Α. και ήδη αναρριχήθηκε μέσα στους πρώτους 25 της σχετικής πανεπιστημιακής κατάταξης. 
 
Η εκτίμηση είναι ότι η κλήρωση είναι αρκετά καλή και υποβοηθητική για να πετύχει η ομάδα το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ενός εκ των δύο εισιτηρίων ανόδου. Πιο δύσκολος αντίπαλος στον όμιλο φαντάζει το Μαυροβούνιο (Λιούμπομιρ Τσέλεμπιτς, Νο620), η Ανδόρρα έχει δηλώσει ως πρώτο αθλητή τον νικητή των ΑΜΚΕ Λορέντ Ρεκουντέ (Νο1100), ενώ η Ισλανδία δεν έχει κανέναν αντισφαιριστή στη σύνθεση της με βαθμολογία και Παγκόσμια κατάταξη.
 
Η ομάδα της Κύπρου απέφυγε τη γηπεδούχο Εσθονία που είχε στις τάξεις της τον Γιούργκεν Ζοπ (Νο177), καθώς και τη Μολδαβία (Ράντου Άλμποτ, Νο145). Εφόσον η Κύπρος κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε θα συναντήσει στον ημιτελικό ομάδα από τον Όμιλο Β΄. Εκεί επικρατέστερες θεωρούνται οι ομάδες της Ιρλανδίας (ως πρώτος δηλώθηκε ο Σαμ Μπάρρι Νο359) και της ΠΓΔΜ.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
1 Μαρτίου 2016