22/02/2016 - 65χρονα ΟΑΚ - Ημέρα του Τένις

65χρονα ΟΑΚ - Ημέρα του Τένις 
Η ΟΑΚ τίμησε τους κορυφαίους αντισφαιριστές του 2015
 
Στην παρουσία της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (OAK), πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο “Lemon Park” την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, και των Πρωταθλητών Ομίλων Αντισφαίρισης για το 2015. Η Ομοσπονδία γιόρτασε φέτος τα 65χρονα της και η «Ημέρα του Τένις» ήταν αφιερωμένη στους βετεράνους αντισφαιριστές.
 
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Φίλιος Χριστοδούλου προέβη σε απολογισμό των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας κατά το 2015, και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες επιτυχίες των αθλητών στην Κύπρο και στο διεθνή χώρο, καθώς και στις συμμετοχές των Εθνικών ομάδων. Εξήρε την αγαστή συνεργασία με τον ΚΟΑ ως θεσμικού χορηγού της ΟΑΚ, καθώς και με την ΚΟΕ, και ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, τον επίσημο χορηγό ΑΓΡΟΣ Φυσικό μεταλλικό νερό, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την AUDI, την Alpha Bank (η συμφωνία έληξε το 2015)  την Wilson, της επίσημης μπάλας της ΟΑΚ, την Τράπεζα Κύπρου,  όπως επίσης και του Lemon Park  και τους KPMG που ήταν οι χορηγοί της εκδήλωσης.
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Δημήτρης Λόρδος, η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) κα Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέληνα και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης κα Κάλλη Χατζηιωσήφ.
 
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του «Αριστείου της ΟΑΚ» που απονεμήθηκε στην πρώτη Εθνική Ομάδα της Κύπρου στο Davis Cup η οποία αγωνίστηκε το 1985 εναντίον της Ιρλανδίας. Η ομάδα αποτελείτο από τους  Άλκη Παπαμιχαήλ, Χάικ Αστζιάν, Γιάννο Χατζηγεωργίου και Φοίβο Ζαχαριάδη, και είχε ως κάπτεν τον Γιαννάκη Κωνσταντινίδη. Της βράβευσης προηγήθηκε η προβολή σύντομου φιλμ από το τουρνουά Τροόδους 1985, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι αντισφαιριστές μέλη της Εθνικής ομάδας.
 
Η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της ΟΑΚ απονεμήθηκε στον τέως Πρωταθλητή Δημήτρη Λεοντή ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ των 47 συμμετοχών στην Εθνική Ομάδα Davis Cup.
 
Με το βραβείο του «Αντισφαιριστή της Χρονιάς» τιμήθηκε ο Πέτρος Χρυσοχός για τις σημαντικές επιτυχίες του σε διεθνή πρωταθλήματα του 2015.
 
Ως καλύτερος έφηβος Αντισφαιριστής τιμήθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, και καλύτερη νεάνιδα αντισφαιρίστρια η Ελίζα Ομήρου. Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» και  Ήθους απονεμήθηκε στον Έντμοντ Αϊνιτζιάν, το οποίο παρέλαβε από την Πρέσβειρα του Fair Play Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Ως ο καλύτερος προπονητής για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τιμήθηκε ο Δημήτρης Ηροδότου.
 
Τιμήθηκαν οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές, όλων των ηλικιακών κατηγοριών που πρώτευσαν, με βάση την επίσημη βαθμολογία της Ομοσπονδίας για το 2015 και τις διεθνείς τους επιτυχίες, ενώ στους αθλητές αυτούς δόθηκαν χρηματικά βραβεία σύμφωνα με το ενιαίο σχέδιο κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ. Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι αντισφαιριστές στο Beach Tennis.
 
Καλύτερος Αντισφαιριστής της χρονιάς στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε ο Μάρκος Παγδατής ενώ στην κατηγορία Γυναικών πρώτευσε η Ελίζα Ομήρου. Πρωταθλητής Όμιλος του «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακού Πρωταθλήματος» της ΟΑΚ αναδείχτηκε η Ακαδημία Τένις Ηροδότου, και δευτεραθλητής ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Λευκωσίας- Φιλτ Κλαπ. 
 
Η ΟΑΚ προσέφερε δύο εισιτήρια εισόδου Wibledon ως Βραβείο Εφήβων και Νεανίδων Πρωταθλητών 12 μέχρι 18 χρονών, το οποίο ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κέρδισε η Άννα Σαβτσένκο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας όλων των βραβευθέντων ανά κατηγορία : 
Κατηγορία Ανδρών
1. Μάρκος Παγδατής
2. Πέτρος Χρυσοχός
3. Αλεξάντερ Μιχαϊλόφσκι
4. Μενέλαος Ευσταθίου
 
Έφηβοι U18
1. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2. Μενέλαος Ευσταθίου
3. Ελευθέριος Νέος
4. Γιώργος Αντρέα Κωνσταντίνου
 
Αγόρια U16
1. Μενέλαος Ευσταθίου
2. Ελευθέριος Νέος
3. Δημήτρης Λιβέρας
4. Σέργιος Κύζας
 
Αγόρια U14
1. Σέργιος Κύζας
2. Στέφανος Σάββα
3. Ματία Μάτιτς
4. Χρίστος Αβραάμ
 
Αγόρια U12
1.Στυλιανός Χριστοδούλου
2. Λάμπρος Παντζιαρής
3. Φώτος Φωτιάδης
4. Φειδίας Κυριακίδης
 
Κατηγορία Γυναικών
1. Ελίζα Ομήρου
2. Άννα Σαβτσένκο 
3. Λυγία Χριστοδούλου 
4. Θέμις Χάλιου
 
Νεάνιδες U18  
1. Ελίζα Ομήρου
2. Άννα Σαβτσένκο
3. Ελένη Μακρίδου
4. Μελίνα Ιωαννίδου
 
Κορίτσια U16
1. Ελίζα Ομήρου
2. Ελένη Μακρίδου
3. Φλωρεντία Χατζηγεωργίου
4. Ζεϊνέπ Τουγκσέ Τουγκσού
 
Κορίτσια U14  
1. Ελένη Λουκά
2. Φλωρεντία Χατζηγεωργίου
3. Ζεϊνέπ Τουγκσέ Τουγκσού 
4. Βασιλεία Κύρου
 
Κορίτσια U12
1. Αλίσα Πατρουσίνα 
2. Κλειώ Μαρία Ιωάννου
3. Μαρία Κωνσταντίνου
4. Φατμά Καγιόλ 
 
Άνδρες άνω των 35+
1. Σπύρος Χαραλάμπους
2. Γιάννος Ιωαννίδης
 
Άνδρες άνω των 45+
1. Θάσος Κυρατζής 
2. Χάικ Αστζιάν 
 
Νικητές Όμιλοι «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακού Πρωταθλήματος 2015»
1. Πρωταθλητής:  Ακαδημία Τένις Ηροδότου
2. Δευτεραθλητής:  Ο.Α. Λευκωσίας Φίλτ Κλαπ
 
Βράβευση Πρωταθλητών στο Beach Tennis 
Άνδρες 
1. Πέτρος Παγδατής & Κρίστοφερ Κουτρουζάς 
3. Χρίστος Βονιάτης
4. Σπύρος Γεωργίου 
Γυναίκες
1.Γελένα Ζόριτς
2.Μικαέλα Οριτσεάνου
3.Στέφανη Οικονομίδου
4. Βάσω Καρασσάβα & Μαριάννα Τσακκιστού
 
Βράβευση των πρωταθλητών ΑΜΚΕ 2015
Πέτρο Χρυσοχός, Σέργης Κυρατζής και Ραλούκα Σέρμπαν 
 
Τιμητική διάκριση στον «Καλύτερο Προπονητή της Χρονιάς» 
Δημήτρης Ηροδότου 
 
Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) και Ήθους
Έντμοντ Αϊνετζιάν 
 
«Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια» 
Ελίζα Ομήρου, 
 
«Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής»
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
 
«Αντισφαιριστής της Χρονιάς» 
Πέτρος Χρυσοχός 
 
Ανώτατη Τιμητική Διάκριση ΟΑΚ 
Δημήτρης Λεοντής 
 
Αριστείο ΟΑΚ 
Εθνική Ομάδα Davis Cup 1985: Άλκης Παπαμιχαήλ, Χάικ Αστζιάν, Γιάννος Χατζηγεωργίου και Φοίβος Ζαχαριάδης.  Captain Γιαννάκης Κωνσταντινίδης.
 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
19 Φεβρουαρίου 2016