21/01/2016 - Πλούσιο το αγωνιστικό καλεντάρι 2016

Πλούσιο το αγωνιστικό Καλεντάρι 2016 
Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), ανακοίνωσε το «Αγωνιστικό Καλεντάρι 2016» που περιλαμβάνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής όλων των επίσημων πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ίδια, καθώς και όλοι οι Όμιλοι Αντισφαίρισης, όπως και τις επίσημες διεθνείς συμμετοχές. Πρόκειται για ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 διαφορετικές διοργανώσεις. Αρχής γενομένης από το “AGROS Interclub Tournament” που αρχίζει στις 10 Ιανουαρίου, αγώνες Αντισφαίρισης θα διεξάγονται καθημερινά μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Το καθημερινό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποτελεί μοναδική περίπτωση αγωνιστικής δραστηριότητας αθλητικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, και δείχνει το ενδιαφέρον για την Αντισφαίριση στον τόπο μας, που αντικατοπτρίζεται από τον μεγάλο αριθμών ενεργών εγγεγραμμένων αθλητών στα μητρώα της ΟΑΚ.
 
Ως σημαντικότερες αγωνιστικές συμμετοχές για τη φετινή χρονιά κρίνονται η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Davis Cup στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι την 6η Μαρτίου, όπου έχει τεθεί ως στόχος η άνοδος. Η Εθνική ομάδα Γυναικών θα αγωνιστεί στο Fed Cup από 11-17 Απριλίου στο Μαυροβούνιο.
 
Η «Ημέρα του Τένις» θα γιορταστεί φέτος στις 18 Φεβρουαρίου, με κεντρική πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο “Lemon Park” στην Λευκωσία, και σε αυτήν θα βραβευθούν οι κορυφαίοι αντισφαιριστές όλων των κατηγοριών για το 2015. 

Το καλεντάρι είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΑΚ.
 
Αρχίζει την Κυριακή το «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακό Πρωτάθλημα» 
 
Πρώτη διοργάνωση της χρονιάς είναι το «ΑΓΡΟΣ Διασωματειακό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, η πρώτη φάση του οποίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Στο φετινό πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 όμιλοι αντισφαίρισης και οι αγώνες της πρώτης φάσης περιλαμβάνουν τις συναντήσεις Valley Tennis Club Vs Ο.Α.Παραλιμνίου (Valley) και Ο.Α.Πάφου Vs Ο.Α.Λάρνακας (Πάφο). 
 
Οι νικητές των παραπάνω συναντήσεων θα προκριθούν στην προημιτελική φάση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου σύμφωνα με την κλήρωση που έχει ως εξής (σε παρένθεση οι έδρες των αγώνων) :
Ακαδημία Ηροδότου Vs Avantage Academy (Avantage)
Valley ή Ο.Α.Παραλιμνίου Vs O.A.Αμμοχώστου (Παραλίμνι ή Valley)
Ο.Α.Ελαιών Vs Ο.Α.Πάφου ή O.A.Λάρνακας (Ο.Α.Ελαιών)
Σπόρτιγκ Κλαπ Vs Φιλτ Κλαπ (Σπόρτιγκ Κλαπ).
 
Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 23 Ιανουαρίου και η τελικοί στις 24 Ιανουαρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις.
 
9 Ιανουαρίου 2016