10/11/2015 - Eleon Tennis Cup ΤΕ U14: Τίτλος στο Διπλό από τους Αβραάμ-Μάτιτς

Διεθνές πρωτάθλημα Tennis Europe στη Λευκωσία
Τελικοί στα Μονά στο Eleon Tennis Cup U14 
Τίτλος στο Διπλό από τους Αβραάμ-Μάτιτς 
Ολοκληρώνεται το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Eleon Tennis Cup U14 που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ομίλου στη Λευκωσία. Η διοργάνωση που είναι κατηγορίας Grade 3, κλείνει με τους δύο τελικούς στα Μονά Κοριτσιών και Αγοριών που θα αρχίσουν στις 10.00 και 11.00 το πρωί αντίστοιχα.
 
Στα κορίτσια τον τίτλο θα διεκδικήσουν η Κατερίνα Ντιατλόβα από την Ουκρανία (Νο2), έχοντας ως αντίπαλο την Ιουλία Νικίτινα από τη Ρωσία (Νο6). Στα Μονά των κοριτσιών την καλύτερη εμφάνιση από τις Κυπριακές παρουσίες, πραγματοποίησαν οι Ζεϊνέπ Τουγκσού και η Μελίν Ονκάγια που αμφότερες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.
 
Τον τελικό των κοριτσιών θα ακολουθήσει ο τελικός των αγοριών. Μια ανάσα από τον τελικό έφτασαν ο Στέφανος Σάββα και ο Σέργιος Κύζας οι οποίοι αμφότεροι αποκλείστηκαν στα ημιτελικά. Ο Στέφανος Σάββα από τον Μάκαρι Άνταμεκ από την Πολωνία με 2-1 (6-7, 6-1,6-2) και ο Σέργιος Κύζας από τον Σέρβο Νεμάνια Σουμπάνοβιτς με 2-0 (7-6, 7-5). Οι Άνταμεκ καιΣουμπάνοβιτς συγκροτούν το ζευγάρι του τελικού που θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί. Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς αγοριών πραγματοποίησαν και οι Χρίστος Αβραάμ και Ανδρέας Τζιακούρης που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά
 
Θρίαμβος για Μάτιτς-Αβραάμ στο Διπλό Αγοριών
Η μεγάλη Κυπριακή επιτυχία ήρθε στο Διπλό Αγοριών όπου οι Χρίστος Αβραάμ και Ματία Ματιτς κατέκτησαν με εντυπωσιακό τρόπο τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τους Ανδρέα Τζιακούρη και Νεμάνια Σουμπάνοβιτς με 2-1 (4-6, 6-4, 10-5), ύστερα από έναν εξαιρετικά αμφίρροπο αγώνα.
Στα κορίτσια ο τίτλος πήγε στο Ουκρανικό δίδυμο που αποτελούσαν η Κατερίνα Ντιατλόβα και η Πολίνα Γκούμπινα που επικράτησαν των Άννα Μιχαήλοβα (RUS)/Αναστασία Πέτροβα(HUN) με 2-0 (6-3,7-5).
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
6 Νοεμβρίου 2015